Het gezeefde gedicht | Het Gezeefde Gedicht


DE ZEEF POEZIEPRIJS

3de Zeef Poëzieprijs

Je bundel inzenden voor de 3de Zeef Poëzieprijs.

1) De winnaar ontvangt 500 euro en de bundel zal worden uitgegeven door uitgeverij De Zeef. Deze 2 beloningen kunnen niet van elkaar losgekoppeld worden. De Zeef-poëzieprijs staat alleen open voor debutanten.

2) Uitgeverij De Zeef is een erkende, onafhankelijke uitgeverij met universele contracten. Uitgeverij De Zeef werkt nauw samen met uitgeverij P.

3) Dichters die al deelnamen aan de eerste of tweede Zeef Poëzieprijs, mogen weer inzenden.

4) De ingezonden bundels zullen ten minste 30 gedichten moeten tellen. De bundel mag gedichten bevatten die al werden gepubliceerd in tijdschriften.

5) Uiterste inzenddatum: 1 augustus 2022, maar je kan al vanaf nu inzenden. Als je bundel voldoende kwaliteit heeft om mee te dingen zal je naam al vermeld worden op onze site. Je komt dan op een shortlist van mogelijke winnaars.

6) Mocht het peil van de inzendingen heel hoog zijn, dan kan het dat behalve de winnaar nog andere dichters in aanmerking komen voor uitgave. Anderzijds kan het ook dat de prijs niet wordt toegekend.

7) Inzenden kan alleen digitaal. Mailadres: info@uitgeverijdezeef.be 8) Vermeld in je mail ook uitgebreid wie je bent en waar je woont. Bezoek ook www.uitgeverijdezeef.be

Onder massale belangstelling werd in het Gentse Poëziecentrum de eerste Zeef Poëzieprijs uitgereikt. De 20 dichters uit de voorselectie brachten een gesmaakte, gevarieerde poëzieketting.

De prijs ging naar Mahlu Mertens voor haar bundel ‘Ik tape je een bed’.

Bekijk alle foto's van de uitreiking op onze Facebookpagina

Voor de 2de Zeef Poëzieprijs werden 88 bundels ingezonden en 12 bundels haalden de longlist.
Daaruit koos de jury na een extra leesronde in de ultieme ronde de bundel
‘Witte dwergen’
van
Kenneth Swaenen
Gezien de coronaperikelen zal de prijsuitreiking later feestelijk gelinkt worden aan de presentatie
van de bundel.